“Çanakkale’nin bisiklet şehri olma potansiyeli büyük” RÖPORTAJ

“Çanakkale’nin bisiklet şehri olma potansiyeli büyük” RÖPORTAJ

Çanakkale Bisiklet Platformu Kurucularından Doğancan Çetin Çanakkale’de bisiklet sürücülerinin diğer illere oranla daha şanslı olduklarını söyledi. Çanakkale’ye bisiklet şehri denmesi için henüz erken olduğunu belirten Çetin, “Çanakkale’nin bu konuda büyük bir potansiyeli var” dedi.

Çanakkale’de birçok şehre oranla bisiklet sürücüsü oranı çok fazla. Özellikle Sağlık Bakanlığının projesi ile Çanakkale Belediyesi tarafından dağıtılan ve üzerinde ‘Sağlık için pedalla’ yazan bisikletlerle beraber Çanakkale sokaklarında bol bol bisiklet süren kişilere rastlamak mümkün. Çanakkale Bisiklet Platformu da (ÇABİP) Çanakkale’de bisiklet kültürünün yerleşmesi için elinden geleni yapan, bisiklet sevdalılarının oluşturduğu bir grup. 2016 yılında kurulan platform üyeleri bisikleti hayatlarının merkezine koymuş durumda. Çanakkale Bisiklet Platformu Kurucusu Doğancan Çetin gruba resmiyette bir üyeliğin olmadığını belirterek şunları söyledi, “Tur veya kamp esnasında yaşanabilecek kaza veya minimum düzeyde oluşabilecek durumları kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuş bir gönüllü formumuz mevcut. Şu ana kadar ÇABİP Gönüllü Formunu 254 kişi doldurdu. Whatsapp grubumuzda 190,Facebook sayfamızda 10.168, İnstagram hesabımızda ise 4.000 kişi Çanakkale Bisiklet Platformu etkinlikleri, duyuruları ve projeleri hakkında anlık bilgi alabiliyor” dedi.

BİSİKLET KÜÇÜKLÜK SEVDASI

Bisikletin küçüklük sevdası olduğunu belirten Çetin, “O günden bugüne de pek bir şey değişmedi, tek değişen uzun bir ara vermem oldu. Şimdi de Çanakkale Bisiklet Platformu’nun etkin ve gücü ile gelecek nesillere daha güvenli bir şehir oluşturmak için çalışmalarımı yürütüyorum. İşim ve evim arası birbirine yakın ancak bunun dışında her işimi bisiklet ile hallediyorum. Arabam yok, ancak olsa da çok fazla kullanacağımı düşünmüyorum. İhtiyacım olduğu sürece kullanacağımı düşünüyorum” dedi. Çanakkale’de bisiklet sürücülerinin avantajının şehri hissedebilmek olduğunu kaydeden Çetin, “Her detayını görebilmek, trafikte rahat bir şekilde ilerleyebilmek, sıkıldığınız zaman hayatınızı güzelleştirmek, işlerinizi kolay bir şekilde halledebiliyor olmak. Dezavantajı ise trafikte yaşadığımız mücadeleler ve problemler olarak gösterebiliriz. Saygılı sürücülerin olduğu kadar trafik canavarlarının da olduğu bir şehirde yaşıyoruz”

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Bağışçılarımız & Destekçilerimiz