Çıplak Köyü (Etno-köy) Turu

Çıplak Köyü (Etno-köy) Turu

Çıplak Köyü (Etno-Köy)

İl merkezinden 25 kilometre mesafedeki Truva antik kentine gidenleri, yolun solunda ilginç bir tabela karşılıyor: Çıplak Köyüne Hoşgeldiniz. Çanakkale’nin en eski yerleşim yeri olan köyün mezar taşlarından, kuruluşunun 600 yıl öncelere uzandığı anlaşılıyor. Eski adıyla ‘Batak Ovası’ olarak bilinen ovanın yakınındaki köylerde yaşayanların sıtma hastalığından bir bir ölmesi üzerine köyün ileri gelen kişisi, her şeyini bırakıp şimdiki yerde yeni bir ev yapıyor. Ardından da akrabaları ve arkadaşları gelerek yeni bir köy kuruyorlar. İlk gelen her şeyini eski köyünde bıraktığı için kendisine ‘Çıplak Dede’ lakabı takılıyor. Böylece köyün ismi de ‘Çıplak Köy’ olarak bugünlere kadar geliyor.

Opet’in projesi kapsamında Etno Köy olan ve Troya Antik Kenti ve Troya Müzesi’nin yanı başında olan ve Troya’dan kalan kütür ve tarım mirasını hâlâ yaşayan Çıplak Köyü’nde gerçekleştirilen çalışmalar 5000 yıllık bu mirası tekrar canlandırmak ve sürdürülmesine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirildi.

Nasıl Gidilir?

Yol durumu içerikte mevcuttur.

Nereler Gezilebilir?

Çıplak Köyü; bugün evlerinin duvarlarındaki desenler, Troya taşlarından oluşan camisi ve çeşmesi, tarım mirası ürünleri, peyzaj uygulamaları, satış stantları ve kafeleri ile ziyaretçilerini bekliyor.

Ne yenir, ne içilir, alışveriş?

Köy içerisinde market ve alışveriş yapılacak alanlar mevcuttur.

Kamp yapılabilir mi?

Kamp yapılacak alan yoktur ancak köy muhtarlığından bu konuyla ilgili bilgi alabilirsiniz. 

Bağışçılarımız & Destekçilerimiz